Personvernerklæring for A-klassen.no


Sist oppdatert 4. desember 2021

Hvem vi er
Dette nettstedet eies av A-klassen AS, organisasjonsnummer 927526662
Vår nettstedsadresse er: a-klassen.no
 
Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn
Vi samler og lagrer informasjon om deg når du registrerer deg. Vi lagrer informasjon om ulike aktiviteter som dato for ditt kjøp, innlogging til nettstedet og når du kansellerer/ pauser eller gjenopptar til abonnement.
Vi lagrer informasjon om hvilke kurs du har kjøpt, din kursprogresjon, inkludert fullført status og quiz-resultater.
Dine kommentarer og opplastede bilder i våre sosiale grupper og forum vil også bli lagret.
 
 
Media
Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.
 

Informasjonskapsler
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler som hjelper nettstedet til å fungere og som sporer hvordan du samhandler med nettstedet vårt. Vi bruker informasjonskapsler for at nettsiden skal huske hvilke varer du legger i handlekurven. Vi bruker også informasjonskapsler for gjennomføring av betaling.
Dersom du ikke ønsker at informasjonskapsler skal lagres på ditt utstyr, kan du skru av informasjonskapsler i din nettleser. Imidlertid vil våre nettsider få redusert funksjonalitet dersom du skrur av informasjonskapsler.

 
Analyse
A-klassen benytter Google Analytics for at vi skal kunne analysere aktiviteten på nettstedet vårt, og på bakgrunn av dette, optimalisere nettstedet for våre brukere. Google bruker informasjonskapsler for å hente informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet. Informasjonskapslene innhenter anonym informasjon om den besøkende, som hvordan nettstedet blir brukt, hvilket nettsted brukeren kommer fra, utgangsside, antall og lengde på besøk, og hvilket operativsystem eller kommunikasjonsenhet som benyttes.
A-klassen benytter seg også av Jetpack og WordPress.com: IP-adresse, WordPress.com bruker-ID (dersom du er logget inn), WordPress.com brukernavn (dersom du er logget inn), brukeragent, besøks-URL, eventtidskode, nettleserspråk, landskode. Viktig: A-klassen om side kan ikke se noe av denne informasjonen. For eksempel så får vi se at en post har et gitt antall visninger, men ikke hvilke spesifikke brukerkontoer som har sett denne posten. Statistikklogger – som inneholder besøkendes IP-adresse og WordPress.com-brukernavn (dersom det er tilgjengelig) – oppbevares av Automattic i 28 dager og brukes kun for å drive denne funksjonen.
Aktivitet Jetpack og WordPress.com sporer: Post- og sidevisninger, eksterne lenkeklikk, refererende URLer og søkemotor-begreper, og land. Når denne modulen er aktivert, sporer også Jetpack hvordan hver side presterer med tanke på ytelse som også inkluderer Javascript-filen som blir brukt for å spore statistikk. Dette er kun for å samle ytelsesdata på alle Jetpack-sider for å forsikre om at vår plugin og kode ikke skaper ytelsesproblemer. Dette inkluderer sporing av innlastningstid av side og hvor lang tid det tar å laste ressurser (bildefiler, Javascript-filer, CSS-filer, etc.).
 
Hvilke data vi samler og lagrer
Når du oppretter et abonnement hos oss, ber vi deg om din e-postadresse. Vi bruker denne e-postadressen til blant annet å sende deg informasjon om din konto og dine abonnementer. Dette kan være kvitteringer for betaling, e-poster for å lage nytt passord, betalingspåminnelser etc.

I våre systemer har vi informasjon om dine ordre, inkludert abonnementer, betalingsdato og beløp og brukernavn/ e-postadresse. Vi lagrer informasjonen om deg, så lenge din konto eksisterer hos oss.
Vi ber også om din postadresse og telefonnummer av hensyn til reglene for regnskap.
Vi lagrer informasjon om din kursprogresjon, inkludert fullført status og quiz-resultater.
Dine kommentarer i våre sosiale grupper og forum vil også bli lagret.

Hvem på vårt team har tilgang til dine personopplysninger
Administrator og medlemmer av vårt team har tilgang til den informasjonen du gir oss. For eksempel
ordreinformasjon om hvilke produkter du har kjøpt, hvilke kurs du har tilgang til, kursprogresjon og brukernavn/ e-post/ postadresse og telefon. All tilleggsinformasjon som du legger til i din brukerprofil, vil også være synlig for våre administratorer.

Hvem vi deler dine opplysninger med
Vi aksepterer betalinger gjennom Stripe. Når betalingene behandles, vil noen av dine data gå igjennom Stripe, inkludert informasjon som trengs for å behandle betalingen – som betalingsbeløp og fakturainformasjon.
Betalingsinformasjon inkluderer:
Navn på betalingskortet
Kort type
Kort nummer
Utløpsdato
CCV

A-klassen har ikke tilgang til betalingsdetaljene. Bruk og lagring av betalingsinformasjon styres av Stripe sine brukervilkår og personvernregler, som du finner her:
https://stripe.com/en-no/privacy
 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg
Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.
For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn).
Andre brukere kan også se informasjonen du registrerer om deg selv, kommentarer du legger inn på nettstedets forum og sosiale grupper og de kan se bilder du laster opp – inkludert profilbilde.
Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.


Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg
Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.
Dersom du ønsker å komme i kontakt med oss, kan du sende en e-post til [email protected]


Hvordan vi beskytter dine personopplysninger
Vi er opptatt av å beskytte dine personopplysninger. Tilgangen til personopplysninger er begrenset til de som trenger tilgang for å oppfylle plikter i henhold til tjenesteavtaler eller lovgivning. Vi har iverksatt flere IT-sikkerhetsmessige tiltak som beskytter våre systemer og databaser.


Våre rutiner for datalekkasjer
Om uvedkommende får tilgang til personlige opplysninger, vil vi så snart dette oppdages undersøke hva som har skjedd og hvilke data som har lekket, samt gjøre tiltak for å forhindre at noe lignende skjer igjen. De berørte vil også bli informert.